• Marca Bell&Ross

Istoric

Initial, o echipa de designeri si experti in controlul aeronavelor s-au intalnit pentru un proiect unic: sa creeze ceasuri perfect adaptate pentru uz profesional. Ambitia lor era sa faca parte din faimoasa traditie orologera elvetiana, dar in acelasi timp sa raspunda cererilor venite din partea specialistilor care se confrunta cu situatii extreme.

Astazi astronautii, pilotii aeronavelor, pilotii de curse, scafandrii si expertii in dezamorsarea bombelor poarta ceasurile Bell & Ross ca instrument auxiliar in misiunile lor. Sunt profesii ai caror practicanti suporta temperaturi extreme, tolereaza acceleratii violente sau rezista unor presiuni periculoase. Aceste situatii sunt studiate de echipa Bell & Ross impreuna cu cei care le experimenteaza: astronautii, pilotii, expertii in dezamorsarea bombelor si scafandrii.

Ei sunt profesionistii pentru care ceasul este nu numai un instrument, dar si un constant aliat. Pentru a se asigura ca ceasurile raspund nevoilor pentru care au fost proiectate si satisfac asteptarile purtatorilor, Bell & Ross a reunit o echipa cu abilitati complementare.

Utilizatori profesionisti, designeri, ingineri si maestri ceasornicari isi combina expertiza avand un singur obiectiv in minte - proiectarea unui ceas utilitar - sub motto-ul: esentialul nu este niciodata compromis cu detalii de prisos. Proiectat pentru specialisti care au nevoie de exactitate, ceasul Bell & Ross indeplineste patru principii fundamentale: lizibilitate, performanta, precizie si rezistenta la apa. Asadar, fiecare detaliu isi are scopul sau bine determinat, respectiv o functie. Exactitatea tehnica este prezentata prin linii pure si eleganta atemporala.

Expertiza echipei Bell & Ross se reflecta in precizia masuratorilor, rigoarea inspectiei, atentia pentru fiecare etapa a proiectului indiferent de complexitatea ceasului. Mecanismul este motorul ceasului si reprezinta o provocare tehnica: intr-un spatiu foarte mic se monteaza o mica masinarie perpetua, precisa si rezistenta. Aceasta este alcatuita din sute de parti asamblate, ajustate si testate pana la cel mai fin detaliu de catre maestrii ceasornicari si furnizeaza o rezerva de functionare pentru mai multe zile prin miscarea mainii. Capodopera a ingeniozitatii, mecanismul este simbolul secolelor de istorie orologera. Fiecare ceas Bell & Ross este o piesa exceptionala construita in jurul unui mecanism foarte complex si precis, care zi de zi face parte din cucerirea pamantului, cerului si marilor.