• Marca Breitling

Istoric

 “Nu poti deveni din intamplare furnizor oficial al aviatiei mondiale.”. Specialist in ceasuri tehnice, Breitling a jucat un rol important in dezvoltarea cronografului de mana si este lider in acest domeniu. Compania a fost prezenta la cele mai importante evenimente din istoria aviatiei datorita instrumentelor sale performante, sigure, construite cu meticulozitate. Fiind singurul brand important de ceasuri care are certificare de cronometrie COSC pentru toate modelele produse, Breitling este de asemenea una dintre putinele companii care isi realizeaza propriile mecanisme cronografe mecanice.

Aceasta afacere de familie este de asemenea una dintre putinele ramase independente.Leon Breitling - Inventatorul cronografului modern. In momentul infiintarii propriului atelier in anul 1884, Leon Breitling a ales sa se dedice unui domeniu foarte strict, si anume acela al cronografelor. Aceste instrumente precise erau utilizate in domenii precum stiinta, industria si sportul. Datorita calitatii extraordinare si a interesului continuu de a inova, brandul a fost prezent in competitiile sportive, in automobilism si in aviatie. In 1915 Breitling a marcat dezvoltarea mecanismului cronograf prin inventarea si patentarea butonului independent de actionare a cronografului. In 1923 a perfectionat acest sistem separand functia de start-stop de cea de resetare. In 1934 Breitling a adus o noua imbunatatire sistemului prin adaugarea celui de-al doilea buton independent care avea functia de resetare, o inventie care a fost imediat adoptata de competitie. In 1969 Breitling a realizat una din cele mai insemnate inventii ale productiei de ceasuri din secolul 20 prin lansarea primului mecanism cronograf automatic. In 1984 Breitling a marcat renasterea cronografului mecanic prin lansarea modelului Chronomat, care de atunci a devenit modelul emblematical firmei. In 2009 ceasornicarii Breitling au marcat inca o data istoria mecanismelor cronograf prin crearea calibrului 01 – cel mai performant mecanism cronograf automatic – proiectat si fabricat in intregime in atelierele Breitling Chronometrie. Lider in materie de cronografe mecanice, brandul si-a asigurat de asemenea o pozitie importanta si in domeniul mecanismelor electronice prin dezvoltarea unei game complete de instrumente de mare precizie dedicate aviatiei. Pionierii aviatiei aveau nevoie de instrumente precise, eficiente si de incredere. Din acest motiv au manifestat interes fata de cronografele de buzunar produse de Breitling, iar mai tarziu fata de cronografele de purtat la incheietura mainii. In anii 1930 Breitling si-a imbogatit gama cu o “specialitate” care avea sa devina vestita in intreaga lume: cronografe de bord destinate cockpiturilor avioanelor.

Aceste instrumente absolut indispensabile in pilotaj au inregistrat un mare succes in randul fortelor aeriene armate, printre care Royal Air Force care le-a folosit pentru a isi echipa avioanele cu elice in al doilea razboi mondial. In 1952 Breitling a lansat vestitul model Navitimer care permitea efectuarea tuturor calculelor necesare navigatiei. Un model legendar, foarte vestit in randul pilotilor si pasionatilor de aviatie, acesta continua sa fie produs de peste 60 de ani, fiind cel mai longeviv cronograf mecanic inca in fabricatie. In 1962, un model Navitimer l-a insotit pe Scott Carpenter in zborul istoric de la bordul capsulei Aurora 7, devenind astfel primul cronograf iesit in spatiu. In anii 1950 si 1960 Breitling a avut un rol important in dezvoltarea rapida a aviatiei comerciale, intrucat cronografele de bord au facut parte din dotarile standard ale avioanelor comerciale. Astfel, Breitling si-a castigat renumele de “furnizor oficial al aviatiei mondiale”. Astazi Breitling continua aceasta traditie cooperand cu piloti celebri. Printre echipele care piloteaza avand culorile Breitling se numara si Breitling Jet Team, o echipa cunoscuta pentru acrobatiile sale spectaculoase. Este asociata cu cele mai renumite demonstratii aviatice din lume, printre care si Reno Air Races (Statele Unite ale Americii).

Trecut prin scoala solicitanta a aviatiei, un domeniu in care siguranta are o importanta vitala, Breitling acorda atentie calitatii exceptionale in toata gama sa de “instrumente pentru profesionisti”, absolut toate fiind 100% fabricate in Elvetia. Breitling este singurul producator important de ceasuri din lume care isi supune toate modelele testelor exigente ale Institutului Elvetian de Testare a Cronometrelor (COSC) – cel mai prestigios test al preciziei si durabilitatii. Compania a construit o fabrica ultra-moderna numita “Breitling Chronometrie” in localitatea Chaux-de-Fonds dedicata in exclusivitate productiei de mecanisme cronograf mecanice. De asemenea, Breitling se afla si in elita producatorilor de mecanisme electronice prin folosirea mecanismelor termocompensate SuperQuartz TM care sunt de zece ori mai precise decat mecanismele quartz normale. Nu trebuie omis nici modelul Emergency, primul ceas de mana care are incorporat un micro-emitator penru emiterea de semnale de urgenta. Fie ca este vorba despre durabilitate, rezistenta la apa, usurinta de a citi cadranele sau confortul la purtare, fiecare detaliu al ceasurilor Breitling este proiectat pentru utilizare intensa in cele mai dure conditii.