• Marca Longines

Istoric

Localizat in orasul elvetian St Imier, Longines a aniversat 180 de ani de la infiintare in anul 2012. Faimosul producator de ceasuri se lauda cu expertiza tehnica bazata pe traditie, eleganta si performanta. Cu o traditie lunga de cronometror pentru campionate mondiale sportive sau ca partener al federatiilor sportive internationale, Longines – vestit prin eleganta ceasurilor create – este membru al Swatch Group, cel mai mare producator si distribuitor de ceasuri din lume. Brandul recunoscut prin logo-ul clepsidrei cu aripi este prezent acum in peste 130 de tari. In 1832 Auguste Agassiz a intrat in lumea orologeriei, atunci cand s-a alaturat unei companii producatoare de componente de ceasuri din Saint-Imier. Curand acesta a preluat afacerea si a redenumit-o Agassiz&Co.

La momentul respectiv el producea ceasurile in sistem “etablissage”, in care ceasornicarii lucrau de acasa si livrau ceasurile finalizate catre compania lui. Agassiz a format o retea de contacte comerciale care i-a permis sa vanda ceasurile sale pe alte continente, in special in America de Nord. In anii 1850 conducerea companiei a fost preluata de nepotul lui Agassiz, Ernest Francillon. Acesta a urmarit sa imbunatateasca metodele de productie a ceasurilor si a ajuns la concluzia ca este mai avantajos sa adune toate procesele de fabricatie sub un singur acoperis. Intentia lui Francillon era sa formeze o fabrica in care sa poata asambla si finisa fiecare ceas. Pentru a realiza acest lucru el a cumparat doua parcele de teren pe malul drept al raului Suze, zona numita de populatia locului “Les Longines”.

Francillon a denumit astfel fabrica finalizata in anul 1867. Apoi a apelat la inginerul Jacques David care l-a ajutat la dezvoltarea de utilaje pentru fabricarea ceasurilor. In decursul anilor 1870 deciziile luate de Francillon s-au dovedit a fi inspirate, fabrica dezvoltandu-se continuu de atunci. In 1911 fabrica Longines avea deja 1100 de angajati si isi vindea ceasurile in intreaga lume. Cercetarile tehnice efectuate de Longines de-a lungul timpului au fost rasplatite cu diverse premii care au ajutat la formarea reputatiei brandului . In 1889 Francillon a inregistrat marca formata din denumirea Longines si logo-ul clepsidra cu aripi. Astazi Longines este cea mai veche marca inregistrata in Organizatia Internationala a Proprietatii Intelectuale (WIPO) care este inca utilizata cu denumirea si logo-ul initiale.