• Marca Rado

Istoric

 Istoria Rado incepe in anul 1917 in oraselul elvetian Lengnau cand cei trei frati Fritz, Ernst si Werner Schlup au fondat fabrica de ceasuri Schlup&Co.     40 de ani mai tarziu, in 1957, aceasta a devenit Rado Uhren AG, lansandu-se si colectia de ceasuri cu acelasi nume. A fost inceputul unei inedite povesti de succes. Inca de la infiintarea sa, Rado i-a uimit pe iubitorii de ceasuri cu inovatiile sale.     Odata cu lansarea Rado Diastar 1 din 1962 Rado a introdus primul ceas rezistent la zgarieturi. Au urmat multe alte inovatii. Incepand cu anii 1980 Rado a devenit celebru pentru utilizarea de materiale ceramice ultra performante la modelele create.

Cea mai mare inovatie a brandului a fost dezvoltarea unui tip de diamant ultra-rezistent special conceput pentru fabricarea ceasurilor – modelul Rado V10K este astfel cel mai rezistent ceas din lume. Ceasurile Rado nu sunt cunoscute doar pentru materialele revolutionare folosite la fabricarea lor, ci si pentru estetica lor unica. Incepand din 1990 Rado a primit numeroase premii internationale de design. “Daca ni-l putem imagina, il putem fabrica.Si daca il putem fabrica, o vom face” . Aceasta este viziunea inspirata de credinta ca tehnologia materialelor poate transforma un fabricant de ceasuri intr-un brand recunoscut la nivel mondial. O echipa formata din ingineri, oameni de stiinta si designeri cauta continuu sa creeze imposibilul – si pana acum au reusit. Inventatorii si designerii Rado au reusit imposibilul: sa aduca in ceasornicarie materiale din alte ramuri ale stiintei.

 Rado este in acest moment atat de avansat incat a uimit lumea intreaga cu inovatiile sale. A dovedit acest lucru de nenumarate ori prin Rado DiaStar 1, Rado Ceramica, Rado V10K sau Rado True Thinline.